16.06.2024

Pirelli прогнозира по един бокс в неделя

Снимка: Mercedes

Отборите във Формула 1 ще използват сликовете в средата на гамата Pirelli в Гран при на Франция този уикенд – С2 ще са най-твърдите, С3 – средно твърдите и С4 – най-меките гуми.

Този избор е аналогичен на сликовете, които бяха използвани на „Льо Кастеле” през 2019 г., когато за последно Формула 1 имаше старт там.

В Pirelli са на мнение, че средно твърдите гуми ще са подходящи за разнообразните характеристики на трасето над Марсилия, където има сериозни комбинации от бързи и бавни завои. Пистата беше асфалтирана преди състезанието през 2019, така че настилката там остава гладка, с добро ниво на сцепление и без сериозно износване на гумите.

Два са завоите, където гумите се натоварват много сериозно на „Пол Рикар” – в завой №13, както и на завоя Signes, който идва веднага след дългата права Mistral.

През 2019 година оптималната стратегия беше с едно спиране в бокса – старт със средно твърди гуми и след това до края на състезанието с твърди сликове. С тази схема караха и тримата пилоти, които се качиха на подиума.

„Връщаме се на тази комбинация модели сликове, които използвахме в първите две състезания за сезона – обясни шефът на моторспорт подразделението на Pirelli Марио Изола. – Това е най-универсалното съчетание на гуми, което отговаря на широк спектър изисквания, включително и разнообразните завои на „Пол Рикар”.

„Както и през 2019 г. очакваме най-добрата стратегия да е с едно спиране в бокса, но са възможни и различни варианти в зависимост от това как ще тръгне състезанието за някои пилоти, които може да се окажат по-далеч от традиционните си позиции.”  

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.