13.06.2024

Renault кръсти Clio RS на болида си за сезон 2018

Renault Clio RS 18 е посветен на новия болид на компанията във Формула 1

Renault представи нова версия на хотхеча Clio RS, простичко кръстена 18. Названието на автомобила е посветено на новия болид на тима на Renault във Формула 1, който обаче все още не е представен.

Специалният Clio RS, естествено, е в състезателните цветове на Renault – с черна каросерия и редица жълти акценти – на бронята, праговете и главините на колелата.

На външен вид автомобилът не се различава особено от събратята си от популярната серия Clio RS, но в интериора присъстват седалки, тапицирани с кожа и алкантара, като с такова покритие е и спортният волан.

В основата на Clio RS 18 стои топ версията на хотхеча – Trophy. В сравнение с „обикновените” RS-ки, тя се отличава с по-висока мощност (220 срещу 200 конски сили), снижено с 20 мм окачване, различни пружини и амортисьори и наличието на функцията Torque Boost, която увеличава въртящия момент с още 20 Nm.

Продажбите на Clio RS 18 в Европа ще започнат през първата половина на тази година, като все пак ще се изчака и премиерата на болида от Формула1. Все още няма информация колко точно бройки Clio RS 18 ще бъдат произведени.

Clio RS 18 е поредният модел на Renault, посветен на болид от Формула 1. Преди това такива версии имаше и на Megane RS, които бяха кръщавани на болиди на Red Bull..

През 2011 се появи Clio RS, създаден с Williams, който трябваше да продължи традицията на първия и легендарен Clio Williams, а през 2012 беше представена и версия на Clio RS, посветена на тима от Формула 1 Red Bull, който използва двигатели на Renault.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.