21.05.2024

Renault ще се бори за петото място с RS17

RS17 е първата кола, създадена от екипа на Renault след завръщането на компанията във Формула 1

Renault представи днес в Лондон новия си болид за сезон 2017 във Формула 1 – RS17. Това е третата нова кола, създадена по новите технически правила, която дебютира пред публика, като преди това своите болиди показаха Williams и Sauber, но се ограничиха само с публикуването на снимки в интернет.

Президентът на Renault Sport Жером Стол обяви, че целта на тима през новия сезон ще е петото място в класирането на конструкторите. Това означава, че през 2017 година пилотите на отбора ще се борят най-малко с колегите си от Force India и Williams, които през миналата година водиха оспорвана битка за тази позиция. Сега амбиции за петото място имат и McLaren.

Нико Хюлкенберг, който има решаващ принос за 4-ото място на Force India през миналата година, дойде в Renault на мястото на Кевин Магнусен, а отборът запази за втора поредна година британецът Джолиън Палмър.

4-кратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост ще е специален съветник на тима, а босовете на Renault Sport обясниха, че сериозните инвестиции, които са направени в тима са доказателство за амбициите на автомобилната компания.

RS17 е първата кола след завръщането на Renault във Формула 1, която е проектирана от екипа, а според Кристиан Хорнър от Red Bull, зимната пауза е била много успешна за инженерите, които работят по развитието на двигателя и хибридните системи, които двата отбора ще използват през 2017 година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.