27.05.2024

TCR преговаря с Mazda и Toyota за участието им в категорията

Главният изпълнителен директор на TCR Марчело Лоти потвърди, че преговаря с Mazda и Toyota относно възможностите да участват със свои автомобили в категорията. Само за няколко години TCR се превърна в най-успешния формат за пистови състезания с туристически автомобили, тъй като състезателните коли са сравнително близки до серийните версии и цените им не са твърде високи.

„След шест години, в които организираме състезания по правилата на TCR в цял свят, постоянният интерес от нови марки към надпреварите е доказателство за успехът, постигнат от категорията”, обясни Лоти.

Наскоро Toyota Аржентина потвърди, че екипът й започнал работа за свой модел, подготвен по правилата на TCR и може да се появи в състезания още през 2021 г. Оттам потвърдиха, че работят по седан, като почти сигурно става въпрос за Corolla, като версията TCR ще се предлага и на отбори в Европа.

А преди 4 месеца Mazda САЩ закри проекта за TCR версия на Mazda 3, както и програмата за развитието му – причината беше коронавирус пандемията.

Последният потвърден TCR модел е Hyundai Elantra N TCR, а от Tecnodom Motorsport обявиха, че подновяват работа по състезателния FIAT Tipo TCR.

Според Лоти, и двете нови коли ще излязат на пазара през 2021 г., като Tipo TCR се появи на „Монца” по време на кръга от TCR Европа, а техническото развитие на Hyundai Elantra на практика е приключило и моделът ще получи хомологация в началото на следващата година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.