15.06.2024

Toyota взима Ханинен и Лапи

Toyota ще се завърне в световния рали шампионат догодина с двама финландски пилоти, прогнозира пресата в Хелзинки. Според медиите във Финландия за тима на Томи Макинен, който оркестрира завръщането на японците ще карат Юхо Ханинен и Есапека Лапи.

Изборът на Ханинен беше повече или по-малко очакван, тъй като той участва активно в развитието на новия Yaris WRC, а слуховете за Лапи се появиха още това лято.

Освен, че са сънародници на шефа на тима Макинен, който има 4 поредни световни титли през втората половина на 90-те години, Ханинен и Лапи имат досега доста успешна кариера, предимно с автомобили на Skoda Motorsport.

През 2010 година Ханинен спечели титлата в IRC с Fabia S2000, а в следващите два сезона завърши трети в този шампионат, който тогава беше повече от успешна конкуренция на европейския. А през 2012 Ханинен взе и европейската титла, отново с Fabia S2000.

Лапи спечели европейската титла през 2014 година също с Fabia S2000, а миналата година завърши трети във WRC2 с Fabia R5. Този сезон Лапи заема третата позиция в тази категория три ралита преди края на кампанията.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.