21.06.2024

Toyota няма да се меси в битката за титлата

Снимка: Toyota Gazoo Racing

Шефът на тима на Toyota в световния рали шампионат Яри-Мати Латвала обяви, че Себастиен Ожие и Елфин Еванс имат пълна свобода да решат помежду си спора за световната титла в рали „Монца”. Състезанието е последно за тази година и трябва да излъчи новите световни шампиони при пилотите и конструкторите.

От началото на сезона, т.е. откакто Латвала е начело на тима, пилотите карат без заповеди от бокса и финландецът обясни, че това няма да се промени и за последното състезание тази година. Това е и причината от тима да помолят Кале Рованпера „да стои далеч” от битката на Ожие и Еванс. Но в същото време Кале трябва да поддържа нормално темпо, за да вземе точки при конструкторите, ако се случи нещо с някой от претендентите за титлата.

Toyota има нужда от 5 точки при конструкторите в рали „Монца”, за да спечели първата си отборна титла от 2018 година насам.

„Това е открита битка, двамата могат да се борят един срещу друг и ние искаме честна битка – заяви днес Латвала след четвъртата скоростна отсечка, която беше прекъсната заради двама контузени зрители. – Това е и причината да помолим Рованпера да помага за титлата при конструкторите, а двамата пилоти пред него да водят честна битка.”

След предиобедните петъчни отсечки Ожие води в рали „Монца”, преследван от Еванс, а преди това рали французинът има 17 точки аванс пред Елфин. Максималният брой точки, който може да се вземе в тази надпревара, е 30.

С оглед развитието на състезанието, позициите на Ожие и Еванс и темпото им спрямо другите пилоти, едва ли на Латвала ще му се наложи да използва заповеди от бокса.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.