24.07.2024

Toyota, Hyundai и Citroen на тестове в Испания

Трите големи заводски тима в световния рали шампионат: Toyota, Hyundai и Citroen проведоха тестове в Испания в подготовката си за рали „Мексико” (7-10 март). Изборът на макадамови отсечки в южната част на Европа е единственият вариант за изпитания в условия, близки до тези, в които ще се състезават пилотите и отборите в Мексико.

Ойт Танак излезе начело в класирането на световния рали шампионат след победата си в Швеция, но естонецът нямаше никакво време, за да отпразнува победата. Веднага след края на ралито в неделя той и навигаторът му заминаха за Испания, където в понеделник стартираха тестовете за рали „Мексико”.

Танак кара два дни и пробва различни промени по Yaris WRC за мексиканския макадам, а в сряда зад волана седна Яри-Мати Латвала.

Също в Испания за Мексико тества и Hyundai. Основният пилот за теста беше Дани Сордо, който не участва в „Монте Карло” и „Швеция”, но ще стартира в Мексико.

Тестовата програма на i20 WRC беше по-кратка в сравнение с тази на Toyota – Сордо кара във вторник, а в сряда в колата седна Тиери Нювил.

За Citroen на тестовете в Испания караха титулярите Себастиен Ожие и Есапека Лапи, като от френския тим не потвърдиха информацията, че основната част на изпитанията са били посветени на продължаващото развитие на промените в окачването и трансмисията. След финала в Швеция Ожие обясни, че на снега настройките на колата са близки до тези на макадам и там C3 WRC е показал потенциал за развитие.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.