16.06.2024

Trident уволни издънката Феручи

Тимът от Формула 2 Trident потвърди, че е прекратил договора на американския си пилот Сантино Феручи, който беше наказан за 4 старта след изстъпленията му по време на състезателния уикенд на „Силвърстоун” по-рано този месец.

Феручи се удари два пъти в рамките на две състезания със съотборника си Арджун Майни, но това беше определено като състезателни инциденти. След спринтовото състезание обаче Сантино блъсна отзад Майни, а после не се яви пред стюардите, които разглеждаха инцидента.

Тимът обяви, че Феручи и баща му не са изпълнявали финансовите си задължения по договора му за участие във Формула 2, въпреки че американецът намери пари, за да кара в две състезания в IndyCar в Детройт.

„Нашето решение беше мотивирано от събитията, които са вече обществено достояние, и които се случиха на „Силвърстоун”, както и от сериозни нарушения на финансовите задължения на пилота.

„От началото на сезона Феручи бави плащанията си към тима, като ги обяснява с това, че спонсорите му не му превеждат пари, но въпреки това намери средства, за да кара в Детройт в IndyCar”, се казва в изявлението на тима.

В часовете след състезанието от тима официално се извиниха на Майни и семейството му заради „неспортсменското” и „нецивилизовано” поведение на Феручи и баща му по време на състезателния уикенд на „Силвърстоун”.

На практика още след като стана ясно, че Феручи е избягал от пистата, за да хване по-ранен полет за Щатите и е дал незадоволително обяснение на тима, че се прибира заради спешен „медицински случай”, беше ясно, че той ще бъде уволнен.

Дни след инцидента Сантино се извини за инцидента, но засега няма индикации, че извинението му е било прието. Що се отнася до тима уволнението му е показателно.

Феручи е пилот по развитието на тима от Формула 1 Haas, като се смяташе, че точно американският тим ще му даде шанс да се пробва в световния шампионат като покаже, че има скорост и талант за това. След „Силвърстоун” шефът на Haas Гюнтер Щайнер заяви, че ще проучи инцидента и в най-скоро време трябва да очакваме и тихомълком Сантино да загуби и договора си с отбора от Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.