21.05.2024

WRC в Индия?

Настоящият рали шампион в зона Азия-Пасифика (APRC) Гаурав Гил смята, че рали „Индия“, което е част от шампионата, може да отговори на нужните стандарти, за да бъде част от световният рали шампионат. Гил, който е многократен шампион в APRC и по националност е индиец, смята също, че освен пълна подкрепа от страната и отборите, ще има и сериозна конкуренция в самото състезание, както и много желаещи за участие.

Рали „Индия“ е първото моторспорт мероприятие под егидата на ФИА след Гран при на Индия от Формула 1, която за последно се проведе през 2013.

Според редица източници организаторите на надпреварата са започнали преговори с промоутъра на WRC, като вече са в групата държави, желаещи да домакинстват на кръг от шампионата.

„Кръгът от APRC бе голямо събитие за нашата страна, очаквам някой ден да дойде и WRC при нас – коментира Гил. – Това от своя страна изисква доста сериозна логистическа подкрепа за отборите. Сигурен съм, че за да привлечем шампионата ще трябва да се подходи изключително сериозно и с време, защото за едно рали от световния шампионат обикновено идват около 125 екипажа. Това е цел, която може да се постигне в близките години.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.