30.05.2024

WRC сезонът стартира в Бирмингам

Световните шампиони на представянето на новия сезон в WRC в Бирмингам

Новият сезон в световния рали шампионат (WRC) беше представен днес на изложението Autosport International, където феновете имаха възможност да видят новите автомобили за 2018 и да се срещнат със заводските пилоти на тимовете.

През 2018 в WRC ще участват 4 заводски тима: Ford M-Sport, Hyundai, Citroen и Toyota, като това е крачка напред в сравнение с миналата година, тъй като световните шампиони си върнаха сериозната подкрепа на Ford.

През 2017 титлите при пилотите и конструкторите бяха спечелени от Себастиен Ожие и M-Sport, като тимът на Малкълм Уилсън успя да пребори фаворитите Hyundai.

През новия сезон ще видим интересни промени в отборите – Ойт Танак например напусна M-Sport и вече е пилот на Toyota, а феновете могат да се надяват, че през 2018 ще видим това, на което станахме свидетели през миналата година – победи за всеки един от отборите в хода на битката за титлата.

Другата добра новина се знае от известно време – 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще се върне за три ралита в тима на Citroen.

Сезонът в WRC започва в края на този месец с рали „Монте Карло”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.