26.05.2024

Адамо за проблемите на Hyundai в рали „Монте Карло”

За автомобилните производители, които участват в световния рали шампионат всеки един кръг е изключително важен. Но за Hyundai предстоящото рали „Арктик Финландия” ще е още по-важно, тъй като тимът, воден от Андреа Адамо не се представи достатъчно добре в рали „Монте Карло”, което даде началото на сезон 2021 в WRC.

„За съжаление, при нас нямаше достатъчно отдаденост и глупави грешки – обясни Адамо пред Dirtfish. – По различни причини тимът ни не се подготви и не се представи така както трябваше. Освен това, самият аз не се представих така, както исках и трябваше. Защото част от задълженията ми е да предотвратявам точно такива неща, затова и след ралито говорихме, че трябва да променим подхода си.

„През 2020 година постигнахме впечатляващо представяне в много трудни условия, подобрихме много представянето на колата ни, но за това платихме висока цена. Хората ни бяха три месеца далеч от дома си, не се виждаха с роднини, със семействата си, деца и т.н. Заради тестове и карантини, затова пътуваха по ралито, не се прибираха у дома.

„За рали „Монца” през декември напрежението и стресът бяха достигнали много високо ниво. „Монца” беше като иглата, която спука балона и след това всички ние бяхме като разбити от умора.

„След „Монца” нямаше карантина и имаше възможност за кратка почивка, но ние веднага трябваше да започнем с тестовете на Pirelli. След това, нито подготовката на рали „Монте Карло”, нито начина, по който се представихме в хода на състезанието, не бяха такива каквито трябваше да са.

„Дали сме оправили тези проблеми за Финландия? Ще разберем там. Ходих на тестовете във Финландия, защото исках да покажа на нашия екип, че съм заедно с тях, а не искам да стоя в топлия си офис и да раздавам нареждания.

„Сега трябва да покажем, че можем да отвърнем на удара, който понесохме в „Монте Карло”. Нямаме друга възможност. Това е.”

В рали „Монте Карло” Toyota записа двойна победа благодарение на Себастиен Ожие и Елфин Еванс, а Тиери Нювил донесе третото място на Hyundai. Бившият световен шампион Ойт Танак обаче отпадна и за втора поредна година не взе точки в първото състезание за сезона.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.