27.05.2024

Алонсо е вариант за мястото на Розберг

Фернандо Алонсо е вариант за Mercedes, макар и не много вероятен

Световните шампиони във Формула 1 Mercedes признаха, че Фернандо Алонсо е вариант за наследник на Нико Розберг, който сложи край на кариерата си пет дни, след като спечели световната титла. Шефовете на тима Ники Лауда и Тото Волф дадоха да се разбере, че към мястото на Нико има огромен интерес, а Лауда допълни, че изборът на нов пилот ще стане преди Коледа, за да има време той да се готви на симулатора на тима и през февруари да започне тестове с новия болид на Mercedes.

В момента всички силни пилоти във Формула 1 имат договори за догодина, така че въпросът е кой ще успее да се измъкне от контракта си.

Себастиан Фетел вече заяви, че няма да отиде в Mercedes, а на поредицата въпроси относно Фернандо Алонсо Тото Волф заяви, че не е задължително тимът да вземе за партньор на Люис Хамилтън звезда от най-голяма величина.

Естествено, огромната част от феновете на Формула 1 искат точно Алонсо да получи мястото на Розберг, тъй като са уверени, че това ще ни осигури изключително интересен и оспорван сезон през 2017.

Но още докато беше начело на McLaren Рон Денис на няколко пъти заяви, че Алонсо няма как да се измъкне от договора си с британския тим. Може би сега нещата изглеждат по-различно.

Алонсо подписа с Mercedes в края на 2014, когато се договори с Ferrari договорът му с изоставащия италиански тим да бъде прекратен предсрочно. Тогава той се надяваше на място в Mercedes, но това не се случи, а в Red Bull избраха Даниил Квят за наследник на Себастиан Фетел. И Алонсо се върна в McLaren, като подписа за 3 години и 2017 ще е последният сезон по неговия контракт.

Сега Волф заяви, че Алонсо не е невъзможна опция за Mercedes, като следва да отбележим, че испанецът не е обелил и дума за евентуални преговори със световните шампиони. За разлика от Фетел, който побърза да се „отпише” от сметките на феновете, че може да напусне Ferrari.

„Не може да не вземем под внимание Фернандо – заяви Тото Волф в интервю за Sky Sports. – Той е пилот, когото аз много уважавам. Алонсо комбинира талант, скорост и опит. Той притежава всичко.

„Но в момента Фернандо има договор с McLaren и ние трябва да прегледаме всички други наши възможности.”

В същото време новият шеф на McLaren Зак Браун вече заяви пред Sky Sports, че тимът няма никакво намерение да се лишава от Алонсо. Всъщност, амбициите на Зак са за по-добро представяне през 2017, за да могат в McLaren да убедят Алонсо да подпише нов договор с британския тим, който се бори с проблемите на Honda от началото на сезон 2015 насам.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.