14.07.2024

Алонсо: Следващата ни цел е Red Bull

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо най-после се включи в битката в челото – в първото състезание за сезона в Мелбърн завърши пети, като успя да отбие атаките на Макс Верстапен с Red Bull.

В първото състезание на McLaren с двигателите на Renault и двамата пилоти взеха точки, след като Щофел Вандоорн финишира девети.

Феновете избраха Алонсо за пилот на деня, а испанецът обяви, че е ентусиазиран от старта на сезона, въпреки, че скоростта на колата му все още не му позволява да притеснява пилотите на Mercedes и Ferrari.

В хода на предсезонната подготовка тимът имаше доста технически трудности, като за осем дни новата кола на McLaren спря пет пъти на пистата в Барселона и мнозина бяха на мнение, че Фернандо е бил твърде оптимистично настроен. Но в Мелбърн испанецът не оказа прав.

„Определено добро състезание за нас – заяви след финала в Австралия Алонсо. – Особено като се има предвид как се представяхме досега. Последните три години бяха трудни за нас, зимната подготовка и тестовете – също. Много късно през миналата година подписахме договора с Renault за доставка на двигатели, така че тимът реагира много бързо, за да промени дизайна на задницата на колата.

„Сега и двете коли спечелиха точки в първото състезание за сезона, като вече казах, че в Мелбърн ще сме най-слаби тази година – допълни испанецът. – Класирахме се в Топ 5, би трябвало да се гордеем с това. Мисля, че McLaren има още много какво да покаже, това е първото състезание за съюза McLaren-Renault, за някои от следващите състезания ще има подобрения по колата и по двигателя, така че се надявам на още по-добро представяне. Следващите ни цели са пилотите на Red Bull.

„Ясно е, че днес имахме късмет с отпадането на двете коли на Haas и проблемите на Карлос Сайнц на завой №9, след това имаше „Виртуална кола на сигурността”, която ми позволи да прескоча Верстапен в бокса. Така че спечелихме четири или пет места заради обстоятелствата, които бяха в наша полза. Но не допуснахме нито една грешка, използвахме всяка една възможност, тимът свърши перфектна работа.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.