12.06.2024

Алонсо: Хамилтън не може да си избира съотборника

Въпросът за това кой ще е съотборник на Люис Хамилтън догодина в Mercedes остава един от най-важните във Формула 1. Джордж Ръсел вече обяви, че по време на Гран при на Великобритания няма да бъде потвърдено, че той напуска Williams заради Mercedes. И дори уточни, че не е подписвал нищо с тима на световните шампиони. Валтери Ботас не се е отказал от битката да запази мястото си в тима, а Тото Волф декларира, че въпросът ще е решен през лятото.

Хамилтън пък обяви, че предпочита Ботас да остане негов съотборник, но двукратният световен шампион Фернандо Алонсо е на мнение, че британецът може и да няма възможност да влияе на избора на отбора.

„Мисля, че Люис е в ситуацията на всички други пилоти във Формула 1, той не може да избира кой ще му е съотборник – обясни Алонсо пред испанския вестник AS. – Трябва да приеме този, когото са избрали шефовете на тима. Не знам как точно седи ситуацията в Mercedes, но обикновено с тези въпроси не възникват проблеми в отборите във Формула 1.”

Алонсо отличи представянето на Ръсел, чийто договор с опашкаря Williams изтича в края на този сезон. Същото важи и за контракта на Ботас с Mercedes.

„Всички знаем, че Джордж не разполага с достатъчно добър автомобил – поясни испанецът. – Тази година Williams имат прогрес в сравнение с предишните два сезона, но Ръсел успява всеки уикенд да постигне впечатляващи резултати. Такова пилотиране винаги прави впечатление.”

Мнението на Алонсо показва, че съвременната Формула 1 се различава сериозно от това, което се е случвало през 70-те, 80-те и дори 90-те години, когато големите звезди имаха възможност да налагат вето на един или друг пилот с шанс да е техен съотборник.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.