22.06.2024

Алонсо ще претърпи още една операция

Инцидентът от средата на февруари, когато Фернандо Алонсо беше блъснат от автомобил докато тренираше с велосипед, ще се окаже с доста сериозни последици.

39-годишният пилот на Alpine прекара няколко дни в болница, където претърпя операция на горната челюст, която беше фиксирана с титаниеви пластини.

Двукратният световен шампион беше блъснат близо до Лугано от местна дама, почти пред входа на паркинг на популярен супермаркет.

„Вече съм наред – обясни в Бахрейн Алонсо. – Най-важното е, че се върнах в падока. От инцидента минаха почти 4 седмици или нещо подобно. Интересното е, че планирах да си почина около 10 дена у дома преди началото на сезона, но се наложи да почивам повече. След това се върнах към обичайната си подготовка, като това важи и за фитнеса.

„Пропуснах презентацията на новия болид на Alpine заради ограниченията, свързани с коронавируса, но пък работих повече на симулатора.

„Ще се наложи още една операция на горната ми челюст, този път, за да бъдат махнати титаниевите пластини. Планирам това са стане след края на сезона, това не е спешно и пластините по никакъв начин не се отразяват на представянето ми.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.