26.05.2024

Алонсо ще тества пикап за рали „Дакар“

2019 може да донесе някои неочаквани предизвикателства за двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който напусна спорта в края на миналия сезон. Испанецът преследва т.нар. „Тройна корона”, а най-непосредствената му цел е победа в „24 часа на Дейтона” в края на този месец.

Сега една от легендите на рали „Дакар” Насър Ал-Атия разкри, че 37-годишният пилот има интерес и към офроуд приключенията.

Ал-Атия стартира в рали „Дакар” в Лима вчера като голямата звезда на Toyota Gazoo Racing и един от претендентите за победа в маратонската надпревара, а Алонсо също кара за японския тим, но в световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”.

„Фернандо ми прати съобщение от Дейтона, за да ми пожелае късмет в ралито – разказа пилотът от Катар. – Двамата се познаваме от много време, поддържаме добри отношения, знам, че той иска да пробва колата ми, с която ще се състезавам тази година. Идеята е Алонсо да ме посети в Катар и след „Дакар” ще организираме тест за него.

„Фернандо е велик пилот, постигнал е страхотни успехи във Формула 1, но мисля, че трябва да се пробва и крос кънтри надпреварите, това ще е добре за спорта. Знам, че иска да го направи, сигурен съм, че ще му хареса и това ще донесе позитиви на всички.”

Ал-Атия дори показа sms-а от Алонсо, който гласи: „Насър, приятелю, пожелавам ти успех в „Дакар”, ще следя резултатите по етапите, от Мароко или Катар… Нямам търпение да тествам колата ти, за мен ще е чест да ми покажеш техниката за преодоляване на пясъчните дюни. Карлос (Сайнц) също ми помага, може би един ден ще караме заедно, късмет.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.