12.06.2024

Алонсо: Red Bull сами да побеждават съперниците си

В Гран при на Турция в неделя Люис Хамилтън беше длъжен да спечели колкото се може повече позиции, за да може да намали изоставането си спрямо Макс Верстапен, който се бореше за място на подиума. Люис стартира 11-и след наказание и до финала стигна 5-и, а Верстапен завърши 2-и, което му позволи да се върне начело в класирането.

Преди състезанието в Истанбул моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко предположи, че някои пилоти може да окажат по-сериозна съпротива на Хамилтън – основно заради личните им отношения.

„Знаем, че Алонсо не е голям почитател на Хамилтън, това го видяхме в Будапеща”, обясни доктор Марко.

Естествено, бившият пилот напомни за това как Алонсо задържа дълго зад себе си Хамилтън в Гран при на Унгария тази година, за да помогне на Естебан Окон да донесе първата победа на Alpine във Формула 1. Да не говорим за съвместната работа на Алонсо и Хамилтън в McLaren през 2007, когато сезонът завърши със скандал между пилотите и напускането на Фернандо. Тогава испанецът блокира бокса на Хамилтън в квалификацията в Будапеща и Рон Денис така и не успя да усмири двамата си пилоти.

Но сега в Турция Алонсо не пожела да помогне на Red Bull в битката срещу Хамилтън.

„Прочетох какво е казал доктор Марко, но аз си имам достатъчно задачи на пистата – обясни испанецът. – Да, в Унгария се борехме с Хамилтън, но това стана възможно основно заради характеристиките на пистата. Обикновено Mercedes и Red Bull са доста по-бързи от нас. Разбира се, че ми харесва да се боря със силни пилоти, но Red Bull трябва сами да побеждават съперниците си.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.