23.06.2024

Американският тим ще се състезава с руски цветове

Американският тим във Формула 1 Haas F1 представи цветовата схема, която ще използва за сезон 2021 в световния шампионат. И тя е доминирана от цветовете на руския флаг – бяло, синьо и червено. Отделно от това руската компания Уралкали, която е под контрола на Мазепин-старши става основен спонсор на тима. За 2021 тимът на Джийн Хаас ще използва двама дебютанти – скандалния Никита Мазепин и сина на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер – Мик, който през 2020 взе титлата във Формула 2.

Новият болид на тима – VF-21 ще бъде представен в 8:30 часа сутринта на 12 март, когато започват предсезонните тестове в Бахрейн.

Хаас определи идването на новия спонсор и наемането на двамата новаци като „вълнуващо време” за отбора, но още в хода на зимната пауза стана ясно, че почти всички усилия на Haas F1 ще бъдат насочени към създаването на болида за сезон 2022, когато ще влязат в сила новите технически правила, а тази година колата ще получи скромно развитие.

Haas завърши сезон 2020 на 9-о, предпоследното място в класирането на конструкторите с 3 точки. В отбора се надяват, че ще направят крачка напред, след като представянето на задвижващата система на Ferrari за сезон се очаква сериозно да се подобри.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.