23.07.2024

Астън Мартин готови да подкрепят Ред Бул през 2018

От Астън Мартин са на път да се превърнат в основен спонсор на отборът на Ред Бул във Формула 1 за сезон 2018. Разкриха източници на английското уеб издание motorsport.com.

Отборът „носи“ логото на Астън Мартин още от началото на 2016-та, а от Ред Бул подпомогнаха англичаните с развитието на техният супер автомобили Валкирия.

Потенциалната нова сделка за спонсорство, която е вероятно да наподоби тази на Инфинити от преди години, допълнително ще „цементира“ отношенията между двете страни. Също така, такава сделка ще бъде от огромен интерес за новият мениджмънт на Формула 1, с оглед още по-сериозното въвличане на престижната марка Астън Мартин в шампионата.

Въпреки това и от двете страни още не потвърждават тази сделка, но източниците на английското издание разкриват, че ще бъде променено и името на отбора от Red Bull Racing на Aston Martin Red Bull Racing.

„Може да спекулирате колкото си искате, но аз няма да потвърдя нищо“, заявява Хорнер пред английският ни източник.

„Имаме добри отношения с Астън, работихме по разработването на техният проект Валкирия – допълва той. – Те се справят доста добре, продуктът е добър и имат още интересни неща за показване. Ще има още новини след няколко седмици.“

Изпълнителният директор на Астън Мартин Анди Палмър, който сключи сделката с Инфинити и Ред Бул по време на предишната си месторабота, признава че, двете компании възнамеряват да засилят своите взаимоотношения.

„Признавам, че една от причините да съм тук днес е да дискутираме как би изглеждал следващият сезон- заявява Палмър визирайки посещението си на Гран При на Сингапур. – И в този контекст,  също дали ще разработваме двигател за 2021? И след това ще си правим изводите.

„Ние харесваме спорта и смятаме, че сме толкова ценни колкото и Ферари. Това обаче не означава, че трябва да копираме Ферари във всички аспекти. Ние сме по-силни в WEC, но да имаме присъствие във Формула 1 е интересно за нас.“

Палмър и преди е разкривал, че производителят на супер автомобили има интерес към новите правила за двигателите през 2021. Както и от Порше, Астън биха участвали директно с разработването на двигател ако от ФИА направляват разходите.

„Незнам какво ще се случи с двигателя – допълва Палмър в интервюто си за motorsport.com –  Това ще зависи от колко сериозно е желанието на ФИА да върнат отново уникалният спектакъл какъвто е този спорт.

„Като компания изглежда, че сме в един и също свят с Формула 1, понякога дори с идентични инженери. Затова техническият капацитет съществува, всичко е въпрос на пари. До един момент това е ОК. Но ако продължаваме да разполагаме със системи за възстановяване на енергията, никакво ограничение по разходите и безкрайни часове на динамометрите, тогава може да преразгледаме нашите цели. Но ако обаче има начин нещата да се случат, то тогава спортът ще стане доста по-богат.“

Една от евентуалните пречки за Ред Бул да разполагат с двигател на Астън Мартин през сезон 2021 е неяснотата  за двигателите, които ще използва австрийският тим през  2019 и 2020.

Точни отговори обаче ще получим след няколко седмици.

 

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.