26.05.2024

Ауди представиха болидът си за Формула Е

От Ауди разкриха своят първи изцяло подкрепен от тях болид във Формула Е за сезон 2017/2018 и го кръстиха e-tron в чест на легендарният си прототип от LMP1.

Немският производител реши да влезе изцяло в шампионата за електрически болиди след 2 годишна подкрепа на  отборът на Abt, ъпгрейдвайки тима на изцяло заводски. Немският болид носещ името Audi e-tron FE04 ще използва скоростна кутия с една предавка, която е част от изцяло „нова генерация на задвижване“ по думите на шефът на Ауди Моторспорт Диетер Гас.

Трикратният победител в Льо Ман Алан Макниш ще бъде шеф на отбора, след като направи пълен сезон, като съветник на Ауди. Дизайнът на e-tron FE04 определено се различава от миналогодишната визия на Abt болида.

Настоящият световен шампион на Формула Е Лукас Ди Граси, който подкара болида на Ауди представянето в сряда, ще започне новият сезон с номер едно на страничните панели. Докато неговият съотборник от Abt Даниел Абт е издигнат на ниво заводски пилот на Ауди. Болида на Абт се различава по външен вид с червени допълнения по дизайна.

„Ауди е първият немски производител на автомобили, който ще се състезава във Формула Е (БМВ сезон 2018/19, Мерцедес сезон 2019/20)- заявява Петер Мертенс, член на борда на техническото развитие на Ауди. – Заедно с нашите технически партньори от Шаефлер разработихме изцяло нова система за задвижване.

„Това веднага можете да го забележите благодарение на новото карбоново покритие. Също така колата звучи по друг начин, защото ние работим в посоката за разработване на нови технологии.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.