21.05.2024

Басо ще организира любимото си рали

Джандоменико Басо едва ли има нужда от представяне на българските рали фенове – три победи в рали „България” (2005, 2006 и 2009), трикратен рали шампион на Италия, двукратен европейски рали шампион и победител в първия сезон на IRC. Един от най-бързите на асфалт и много популярен пилот извън пределите на Италия.

През 2021 година обаче ще имаме възможност да видим Басо в нова роля – на организатор на рали. Той се заема с любимото си състезание – „Рали дела Марка”, което се провежда от 1983 година и се смята за най-доброто и интересно асфалтово състезание в Италия (а това е много високо признание), като отсечките му са разположени между и по хълмовете около Тревизо.

Основател на състезанието е Джани Пеличони, директорът на Автомобилния клуб на Тревизо. Ралито утвърди имиджа си на голяма надпревара в последните 10 години, когато се организира от Motor Group на Джиджи Брунета и съпругата му Елена. Те и екипът им успяха да изчистят максимално организацията и да изградят изключително здрави връзки с местните власти в региона.

Състезанието ще се проведе на 9-10 юли. Повече за него може да научите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.