14.07.2024

Бергер: Фетел винаги е имал проблеми с напрежението

Герхард Бергер е на мнение, че затрудненията на Себастиан Фетел са свързани с проблемите, които се проявяват при германеца, когато той е поставен под напрежение.

„Себастиан е 4-кратен световен шампион, един от най-успешните пилоти – в това няма съмнение. Но той винаги е имал проблеми, когато е поставен под напрежение – обясни Бергер. – Помня, когато Дениъл Рикардо дойде в Red Bull. Австралиецът беше много бърз, Себастиан почувства, че има сериозна конкуренция и не можа да се справи с това. След това ситуацията се повтори във Ferrari, а сега виждам, че не се чувства достатъчно свободен, не е достатъчно спокоен.

„Може би Фетел иска да докаже още нещо на всички, но в момента това няма как да стане, тъй като колата му не е достатъчно бърза, а и той не е в най-добрата си форма.”

Бергер е сред най-строгите критици на Себастиан, като в същото време е и един от хората, помогнали най-много на немския пилот във Формула 1. Все пак австриецът бе човекът, който се качи на подиума с Фетел за първата победа на германеца на „Монца“ през 2008 г. Тогава той бе шеф и съсобственик в Toro Rosso. Бергер редовно защитаваше Фетел в скандалите, избухнали покрай него – както в Red Bull, така и във Ferrari. Той беше и един от тези, които обясниха, че даването на приоритет на Фетел от страна на Матиа Биното в битката с Шарл Льоклер е грешно и ще струва скъпо на тима. И се оказа напълно прав.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.