12.06.2024

Бивш пилот: С повече пари може да привлечете Хамилтън

Mercedes може да не е последният отбор на Люис Хамилтън във Формула 1 и той да продължи кариерата си през 2022 в друг тим. Това прогнозира бившият пилот в световния шампионат Кристиан Алберс пред нидерландския вестник De Telegraaf.

7-кратният световен шампион подписа само за един сезон с Mercedes – до края на 2021 и въпреки уверенията на двете страни, че финансовата част на контракта не е забавила преговорите, финансовите ограничения, наложени на отбора от страна на автомобилната компания са най-лошо пазената тайна във Формула 1. Тото Волф обяви, че най-късно през лятото трябва да започнат преговорите с Люис за следващия му договор – „за 2022 и по-нататък”, но сега Алберс смята, че Люис може да преговаря и с други кандидати.

„Според мен, Люис може да премине в друг отбор, където ще получава повече пари – прогнозира Алберс. – И в хода на сезона ще видим как Хамилтън ще започне да сондира възможностите да напусне Mercedes.

„Люис обича свободно да изказва мнението си, Формула 1 му дава тази възможност и затова той ще иска да остане в шампионата.

„Хамилтън няма намерение да слага край на кариерата си, в момента той е на върха на възможностите си. Състезанията му носят удоволствие и той не говори сериозно за оттегляне. Той харесва голямото шоу, наречено Формула 1 и освен това има главната роля в него. Не мисля, че сезон 2021 ще е последният в кариерата му.”

Според непотвърдена информация новият договор на Хамилтън е при същите условия като предишният му – заплата от 30 милиона долара на сезон плюс допълнителни 10 милиона под формата на премии и бонуси за спечелването на победи и титлата.

Хамилтън вече заяви, че е против въвеждането на таван на заплатите на пилотите в близко бъдеще – още една мярка, която трябва да помогне за намаляване на разходите във Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.