21.06.2024

Ботас: Дали ще се боря с Люис? Питайте Тото…

Снимка: Mercedes

Валтери Ботас има две победи в Гран при на Русия срещу 4 на съотборника му в Mercedes Люис Хамилтън, но финландецът определено се чувства по-добре на трасето в Сочи.

Дали обаче Валтери, който напуска Mercedes в края на сезона, ще може да се бори за победата този уикенд?

„Пистата в Сочи много ми харесва – обясни днес Валтери. – Не мога да кажа, че е сред трите ми любими трасета, но ми харесва да се състезавам тук, пък и имам победи и подиуми на това трасе. В Сочи спечелих първата си победа във Формула 1, което за мен е спомен за цял живот.

„На тази писта трудно се постига ритъм на каране, но когато го постигнеш, веднага тръгваш бързо. Предишни години на определени участъци на трасето подменяха асфалта, за да не е толкова хлъзгаво тук.

„На теория трасето в Сочи напълно ни подхожда. Бяхме много бързи на „Монца” – много скоростно трасе, но не очаквам да имаме някакво решаващо предимство, особено що се отнася при сравнението с Red Bull и битката между нас отново ще е много оспорвана.

„Макс Верстапен ще е наказан с три места назад, което ни дава възможност да вземем повече точки от Red Bull, така че ще се постараем да спечелим това състезание.

„Дали ми е позволено да се боря с Люис? Не знам, питайте Тото Волф. В класирането съм на много точки зад него, но още в началото на сезона усещах, че вече не ми е позволено да се боря със съотборника ми, за разлика от предишни сезони. Във всяко едно състезание се получават различни ситуации, но тук в Сочи амбицията ми е да спечеля победата.

„Разбира се, в Mercedes много пъти се обсъждали ситуациите, в които ще трябва да работя за тима и да пропусна Люис пред мен. Ако се появи такава ситуация, да, ще действам в интерес на тима. За нас е важно да вземем титлите при пилотите и конструкторите.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.