12.06.2024

Ботас обмисля и WRC старт във Финландия

Пилотът на Mercedes във Формула 1 Валтери Ботас може да стартира в рали „Арктик Финландия” през февруари – снежното състезание замести „Швеция” като втори кръг от сезон 2021 в световния рали шампионат.

През изминалия уикенд Ботас за трети пореден път завърши успешно рали „Арктик Лапландия”, което ще се използва за основа при организацията на състезанието от WRC, предвидено за 26-28 февруари. Финландецът завърши 6-и със Citroen DS3 WRC на PH Sport, а снежното състезание постави началото на сезона във финландския рали шампионат.

Сезонът във Формула 1 ще стартира в края на март в Бахрейн, след като състезанието в Мелбърн беше отложено, така че Ботас има достатъчно време за още едно рали преди да замине за тестовете. Очаква се, че той отново ще кара с Тимо Раутиайнен, с когото се състезава този уикенд.

Ботас все още не е потвърдил участието си в „Арктик Финландия”, а в информацията за това в местните медии не се посочва източник, който да я потвърди с името си.

Все пак, неофициално се знае, че Валтери иска за стартира в ралито, но финансирането на проекта не е осигурено, а и той все още не е избрал автомобила, с който ще се състезава по снежните отсечки около Рованиеми. Ако стартира в състезанието през февруари Ботас ще запише дебютното си рали в световния шампионат и ще влезе в ексклузивния клуб на пилотите, участвали и в двете надпревари.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.