14.07.2024

Брендън Хартли спечели „24 часа на Дубай“, Роберт Кубица отпадна

Шампионът в световния шампионат за издръжливост за 2015 година Брендън Хартли, спечели първа победа в 24-часова надпревара с GT автомобил за Herberth Motorsport в „24 часа на Дубай“.

Това е едва второто участие на Хартли в GT класа (Porsche 991 GT3-R в Дубай), като той и съотборниците му Роберт Ренауер, Алфред Ренауер, Ралф Бон и Даниел Алеман завършиха надпреварата без нито един проблем пред абсолютно идентичното Порше на Mathey Racing.

„Това бе невероятно преживяване, за пръв път сядам зад волана на 991 GT3-R – обясни заводският пилот на Порше в WEC. – Прекарах си страхотно, съотборниците ми са добри и се наслаждавах през цялото време. Надявам се да продължа в същия дух и в WEC.”

Двата отбора, използващи коли на Порше размениха позициите си през нощта след грешка на Ото Кьолн, който удари автомобила на Mathey Racing. Така тимът загуби първото място и влезе в пряка битка за втората позиция с Team Black Falcon и техния Мерцедес AMG GT3.

Вторият Мерцедес на Team Black Falcon, който стартира от първа позиция и поведе в началото на надпреварата, се намираше в подходяща позиция да атакува Порше-то на Mathey, но удар на Кхалид Ал Кусабайси го извади от надпреварата.

Това бе повече от добре дошло за Ауди-то на Optimum Motorsport, които успяха да завършат надпреварата на четвърта позиция, въпреки проблемите с хидравликата.

Междувременно двама бивши пилоти от Формула 1 записаха доста труден дебют в 24-часовата надпревара. Роберт Кубица (Порше 911 GT3-R) и Жан-Ерик Верн (Renault RS01) не успяха да стигнат до финала заради технически проблеми.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.