30.05.2024

Буфие атакува европейската рали титла

Добре познат на рали феновете в Европа Бриан Буфие е поредният пилот, който ще стартира със сериозна програма в ERC през новия сезон.

В програмата на Буфие присъстват шест ралита, като първото, в което той ще вземе участие е рали „Канарски острови“ през май, където Бриан ще стартира с Фиеста R5. През миналата година Буфие завърши на четвърта позиция в шампионата при пилотите, като за 2017 целите му са доста по-високи.

Бриан Буфие е печелил рали титлата на Франция и Полша, освен това е побеждавал в рали „Монте Карло“ и рали „Корсика“.

„Винаги е хубаво, когато имаш възможността да се бориш за титлата със сериозна програма – обясни 38-годишният французин. – През миналата година конкуренцията не беше много силна, но за 2017 нещата станаха доста по-интересни. Отразяването на шампионата е силно, а и можем да си позволим повече участия.

„Надявам се, че ще постигнем добри резултати. Ще карам на ръба, за да съм още по-бърз и да отговоря на това предизвикателство.“

Буфие не разкрива в кои точно ралита ще участва след рали „Канарски острови“, но приоритет ще му бъдат рали „Кипър“, рали „Ржежов“ и рали „Барум“. Освен това, пилотът обмисля участие и в рали „Рим“ и рали „Лиепая“.

„През 2011 участвах в рали „Канарски острови“ и като цяло не постигнах добър резултат. Помня, че беше невероятно състезание с много публика – допълни Буфие. – Островът не е много голям, но въпреки това има изключително много фенове по трасетата.

„Относно макадамовите състезания смятам, че ще мога да се справя, но ще имам нужда от доста добра подготовка. Последното ми макадамово рали беше през 2014.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.