14.07.2024

Български екипаж в Opel Adam Cup

Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”) ще дебютират този уикенд в германския марков шампионат Opel Adam Cup, който е част от германския рали шампионат.

Даниел тества през уикенда колата преди заминаването й за Германия, а двамата с Ангел ще пътуват в сряда.

„Тестът на Adam, който е нов за мен автомобил, премина очаквано – обясни Попов, който в последните два сезона се състезава с Peugeot 208 R2. – Opel-ът отстъпва по мощност на 208-цата, окачването му е по-меко, но такива са изискванията на купата, където всички пилоти карат с еднакви настройки.

„Ще караме в Германия този сезон, за да видим къде сме спрямо младите пилоти в Европа, тази година в купата участват 22 екипажи от 12 държави, конкуренцията е на много сериозно ниво и правилата са такива, че пилотът и навигаторът са най-важният елемент за доброто или лошото представяне.”

Opel Adam Cup започна шестия си пореден сезон през 2018 година, като календарът включва 8 ралита, включително и германския кръг от световния рали шампионат (16-18 август). Рали „Германия” от WRC ще се брои за два кръга от шампионата Opel Adam Cup.

Форматът за развитие на млади пилоти се оказа изключително успешен, тъй като от Opel Adam Cup до момента са излезли двама европейски шампиони в група Junior, един шампион на Германия и един заводски пилот в световния рали шампионат.

Даниел и Ангел пропуснаха първия старт за сезона – рали „Саарланд-Пфалц” (2-3 март) и ще дебютират тази седмица в германския шампионат на старта на рали „Заксен” (25-26 май).

 

Календар на Opel Adam Cup до края на сезона

25-26 май   рали „Заксен”

15-16 юни  рали „Штемведер Берг”

27-28 юли  рали „Вартбург”

16-19 август        рали „Германия” (два кръга)

28-29 септември  рали „Ерцгебирге”

19-20 октомври   рали „3-те града”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.