26.05.2024

Бътън: Хамилтън иска силни съперници

6-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън доминира в спорта от момента, в който Нико Розберг си тръгна като действащ шампион. Британецът вече има 90 победи и в Сочи беше близо до това да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 спечелени състезания, но това постижение беше отложено.

Бившият съотборник на Хамилтън в McLaren Дженсън Бътън разкри, че Люис иска да има по-силни съперници и не изпитва особено удоволствие от това да печели срещу слаба конкуренция.

„Познавам добре Люис – обясни Дженсън в интервю през The i. – Той много обича да побеждава, той е победител и има талант. Но знам, че сега не му е особено приятно да печели, тъй като няма сериозна конкуренция.

„Ако Льоклер, Фетел и Верстапен имаха възможност да се борят с него, то това щеше да го зарадва повече. А ако можеше да се бори с Михаел Шумахер и да го побеждава… Това би значило много за него.

„Това е особена ситуация. Всеки, който побеждава има нужда от силен съперник, с когото да се сравнява.”

Бътън кара с Хамилтън в McLaren в продължение на два сезона и стана единственият негов съотборник, освен Розберг, който е завършвал пред него в крайното класиране.

„Невероятно е, че Люис може да се сравнява с легендарния Михаел Шумахер по брой победи – допълни британецът. – Състезавал съм се срещу Михаел в петте му шампионски сезона и това беше страхотно изживяване. Обикновено Ferrari му осигуряваше много силен автомобил, но не винаги беше така. В такива моменти ние се опитвахме да се борим с него и за нас това беше истинска привилегия.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.