12.06.2024

Валентино Роси с триумф на „Монца рали шоу“

Легендата от Мото GP Валентино Роси записа своята пета победа на Монца Рали Шоу, изравнявайки се с Риналдо Капело.

Валентино Роси спечели за пети път „Монца рали шоу“, като този път конкуренцията беше много сериозна и легендата в Moto GP трябваше да се бори със заводския пилот на Hyundai в световния рали шампионат Дани Сордо и пистовия ас Марко Бонаноми.

С тази победа Роси се изравни с най-титулования досега пилот в историята на състезанието – Риналдо „Диндо“ Капело, който има 3 победи в „24 часа на Льо Ман“.

През миналата година Роси се показа като равностоен съперник на Тиери Нювил, сега той се справи с амбициите на Сордо. Испанецът  започна надпреварата с две етапни победи, но след наказание от пет секунди заради ударен конус на първа позиция излезе Роси.

dsc_3521

В събота времената на Сордо не бяха много добри, най-вече заради колите, които застигаше в етапите, а се появи и прекомерно износване на гумите на неговия i20 WRC (2016). Това значително помогна на Роси, който увеличаваше своята преднина в генералното класиране. В неделя поддържането на разликата бе от изключителна важност за Роси, който се справи повече от блестящо с тази задача. Дани Сордо бе много бърз през цялото време, но в последния етап неговият автомобил получи повреда и се запали.

Така на второ място завърши Дани Сордо, следван от Марко Бонаноми (Ситроен DS3 WRC).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.