20.04.2024

Вали Порчистеану: Сливенското рали е технично и взискателно към колата

Не може да не отбележим присъствието на Вали Прочистеану сред заявките за предстоящото рали „Сливен”. Румънския национален рали шампион за 2011, е добре познат на българската публика благодарение на шоуто което направи с тренировъчният си автомобил преди две години на рали „Твърдица-Елена”.

13939345_495222444020416_1201148141109116551_n„Аз идвам почти всяка година за да гледам състезанието на живо, като през тази получих възможността да взема участие – заяви за racepool.info Вали Порчистеану. „Познавам се с голяма част от топ българските пилоти. Харесвам стилът им на каране и съм щастлив да съм на стартовата линия тази година редом с тях.”

Румънската звезда прави дебют на рали „Сливен” с изцяло нов автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX, като самият той признава сливенското рали за трудно и технично. „Смятам че, етапите са доста трудни, технични и взискателни към колата и екипажа. Забелязах че, някой от топ българските пилоти ги няма в списъка поради трудности с финансирането, което е жалко за съжаление.“

„ От друга страна Пламен Стайков е много бърз, както и талантливия Мартин Сурилов, който кара моята бивша шампионска кола от 2011. Смятам че, те могат да постигнат много добри резултати. Също така се познавам много добре и с Рашид Ал Кетби. Той взима активно участия в румънският шампионат и смятам че, ще допринесе доста за битката в челото.”

Самият Порчистеану няма амбиции за участие в ERT шампионата, като програмата му през тази година е доста ограничена. „За съжаление ще участвам само в Сливен. Имам възможността да бъда тук и искам да се наслаждавам на всеки един изминат километър, а и от друга страна трябва да свиквам с новата ни кола за да изградим добро темпо и ритъм. Заедно с моят навигатор сме пропуснали доста състезания от 2014-та насам. Тези условия са доста трудни за един топ пилот да влезе отново във форма. Нашата основна цел за рали Сливен е да завършим състезанието без проблеми. Искам да поздравя българските фенове! Ще се видим в Сливен.”

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.