23.06.2024

Валсеки: Макс ще спечели на „Имола”!

Бившият шампион в GP2 Давиде Валсеки, който сега е тв коментатор, предрече, че световният шампион Люис Хамилтън няма да може да спечели на „Имола” в неделя. Според Валсеки победата ще е за Макс Верстапен, втори ще завърши Валтери Ботас, а Хамилтън все пак ще се качи на подиума.

В Бахрейн Люис стартира кампанията си за осма световна титла с победа, въпреки че болидът на Mercedes отстъпваше по скорост и темпо на RB16B на Макс Верстапен.

„Не мисля, че този път Верстапен ще изпусне шанса да спечели и да излезе начело в шампионата – обясни Валсеки в подкаста F1 Nation. – За Red Bull е много важно максимално рано този сезон да излязат на лидерската позиция. Очаквам победа на Макс. Предполагам, че втори ще е Валтери Ботас, а трети – Люис Хамилтън.”

Валсеки не включи в претендентите за победата Серхио Перес, който завърши пети в Бахрейн в първото си състезание за Red Bull, въпреки че стартира последен. Италианецът обаче изрично отбеляза отличното представяне на Серхио, който вече заяви, че има нужда от пет състезания, за да се адаптира към трудната за каране кола на Red Bull.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.