16.06.2024

Верстапен: Знаех, че мога да съм по-бърз!

Макс Верстапен спечели първата квалификация за сезон 2021 във Формула 1 в Бахрейн, като победи с почти 0,4 секунди световния шампион Люис Хамилтън. Но пилотът на Red Bull коментира след края на сесията, че е знаел, че може да бъде още по-бърз в последната си обиколка в третата част на сесията.

„Първата ми обиколка в Q3 не беше страхотна, така че знаех, че мога да съм още по-бърз – коментира Верстапен. – Проблемът е, че не знаеш с колко точно можеш да си по-бърз и дали това ще е достатъчно.”

В първите бързи обиколки в третата част Верстапен оглави класирането, но само с 0,023 секунди аванс пред Хамилтън.

„Честно казано, няма никакви гаранции, че ще успеем да пренесем представянето ни от квалификацията в състезанието – допълни Макс, който беше най-бърз и в трите свободни тренировки за Гран при на Бахрейн от вчера насам. – Но колата ни работи много добре, реагира добре на промените на настройките, а резултатите от петък бяха окуражителни, така че оставам оптимист.”

При симулациите на по-дълги серии обиколки в състезателно темпо разликата между Red Bull и Mercedes беше от порядъка на 0,2 секунди, отново в полза на бившите шампионите. А симулациите на квалификацията подсказваха разлика под 0,1 секунди, но Макс днес успя да я увеличи.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.