21.06.2024

Верстапен: Люис не е по-добър от мен, само е по-опитен

След победата си в Монако Макс Верстапен за първи път в кариерата си във Формула 1 поведе в класирането в битката за световната титла. А двубоят му с Люис Хамилтън обещава да превърне сезон 2021 в една от класиките на световния шампонат.

Това е седми сезон на Верстапен във Формула 1, като той вече има 12 победи и 47 качвания на подиума, а Хамилтън се изравни по титли с Михаел Шумахер и е подобрил всички важни рекорди в спорта.

Но Верстапен обясни пред Sky Italia, че не е съгласен с общото мнение, че Хамилтън е по-завършен пилот от него.

„Аз мисля по малко по-различен начин – обясни Макс, който никога не е страдал от липса на скромност. – Но това е само мое мнение. Да, Люис има повече опит. Но това не означава, че той е по-добър пилот от мен. Но пък всеки има правото да не е съгласен с моето мнение.

„На никого и за нищо не завиждам – допълни Верстапен. – Много съм доволен от ситуацията, в която се намирам. Провървя ми да се състезавам във Формула 1 и да имам собствен живот. Не съжалявам за нищо, не завиждам на никого. Ако някой мисли нещо по-различно, радвам се за него.”

Сезонът във Формула 1 продължава този уикенд с Гран при на Азербайджан по улиците на Баку. Точно в това състезание Макс нито веднъж не се е качвал на подиума, а в последните три години има само един успешен финал.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.