23.06.2024

Верстапен отказа да участва в Drive to Survive

Поредицата на Netflix Drive to Survive в рамките на три години успя да постигне това, което Формула 1 и Бърни Екълстоун не успяха за половин век – световният шампионат да стане популярен в Америка и по-интересен за по-младите фенове.

Но претендентът за световната титла във Формула 1 Макс Верстапен обяви, че няма да участва в следващия сезон на поредицата, тъй като създателите на Drive to Survive „ще фалшифицират много неща”. Пилотът на Red Bull обясни това си решение с опита, който има от предишните си участия в досегашните епизоди от поредицата.

„Те създадоха фалшиви съперничества, които в действителност не съществуват – обясни Верстапен, цитиран от racefans.net. – Затова реших да не участвам в тази поредица, след това не съм давал никакви интервюта за тях, тъй като нямаше какво да им покажа. Аз не съм човек, който си пада по драмите, искам факти и да се случват реални неща.”

Миналата година Верстапен се оплака от начина, по който е изобразен в първия сезон на Drive to Survive, който показа какво се случва във Формула 1 през 2019 година.

„Проблемът е, че създателите на шоуто винаги те поставят в позицията, в която те искат. Така че каквото и да кажеш, те ще се опитат да те изкарат безразсъден на пистата или да те обрисуват… какъвто трябва да си, за да се впишеш в историята на поредицата.

„Никога не съм харесвал това. Предпочитам индивидуални интервюта с човек, който иска да ме опознае.”

Netflix планира да стартира четвъртия сезон на Drive to Survive, посветен на битката за титлата тази година, в началото на 2022.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.