21.06.2024

Верстапен очаква труден пробив към челото

Макс Верстапен призна, че очаква трудна битка, за да си пробие път към челото на колоната в Сочи, където утре ще стартира от дъното на решетката. Пилотът на Red Bull получи наказание заради новата задвижващата система, с която ще кара в Гран при на Русия и с нея надхвърли разрешената бройка за сезона.

Преди три години Верстапен завърши 5-и в Русия, като стартира 19-и, отново заради нова задвижваща система. Сега обаче Макс очаква да му е по-трудно да си пробие път напред.

„През 2018 разликите с отборите в средата на колоната бяха по-големи, така че сега очаквам да е по-трудно да мина напред – обясни Верстапен. – Но така или иначе трябваше да получим наказание за новата задвижваща система, преценихме, че тук е най-добре да се случи това. Състезанието ще зависи много от времето, така че да видим дали ще вали и колко точно.”

Заради силния дъжд днес третата свободна тренировка беше отменена, а директорът на състезанията във Формула 1 Майкъл Маси прогнозира, че ако времето не се оправи квалификацията може да бъде преместена за утре сутрин.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.