15.06.2024

Вижте новата аеродинамика на Yaris WRC 2017

Toyota показа новата аеродинамика на Yaris WRC 2017
Снимките са от тестовете в Южна Франция миналата седмица
Снимките са от тестовете в Южна Франция миналата седмица
Томи Макинен катастрофира точно с този вариант на новия Yaris
Томи Макинен катастрофира точно с този вариант на новия Yaris

Развитието на Yaris WRC 2017 – автомобилът, с който Toyota се завръща в световния рали шампионат догодина продължава с пълна сила. На тестовете миналата седмица шефът на тима Томи Макинен катастрофира докато изпитваше новата аеродинамика на Yaris WRC, а за асфалтовите тестове в Южна Франция отборът се върна камуфлажното оцветявана на колата и изостави чисто белия цвят.

Сега Toyota Gazoo Racing разпространи няколко снимки точно от този тест.

Новият Yaris WRC 2017 ще дебютира в рали „Монте Карло” през януари, а от тима заявиха, че са „почти готови” с новата кола.

Освен Макинен, паралелна тестова програма, също във Франция изпълняваше и единственият потвърден пилот на Toyota за следващия сезон – Юхо Ханинен.

Финландските медии вече оповестиха, че развитието на Yaris WRC навлиза в най-интензивната си фаза, тъй като предстои новата кола да получи хомологация.

Веднага след като стана ясно, че Volkswagen напуска световния рали шампионат Макинен обяви, че се интересува от Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала, като ги определи за „най-добрите в света”, но след това интересът на 4-кратния световен шампион не беше подкрепен от японския автомобилен гигант.

Макинен успя да се пребори новата рали програма на Toyota да е базирана във Финландия, а от завода на ТТЕ в Кьолн ще идват двигателите за състезателните коли.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.