22.06.2024

Вилньов: Заради Мазепин не можем да оценим Шумахер

Дебютантите на Haas F1 Мик Шумахер и Никита Мазепин привличат сериозно медийно внимание този сезон във Формула 1. Руснакът вече има почти легендарен статут с грешките, които прави на пистата, а специалистите един през друг хвалят сина на Михаел Шумахер за упоритата му работа, добрите отношения с тима, постоянството и още редица качества, които помогнаха на баща му да спечели 7 световни титли във Формула 1.

През 90-те години на миналия век Жак Вилньов беше един от най-сериозните съперници на Михаел Шумахер, а сега анализира представянето на Мик и Мазепин и както може да се очаква, го прави в типичния си стил – интересна гледна точка, базирана на фактите.

„Нивото на представянето на Никита Мазепин не позволява да се даде обективна оценка на представянето на Мик Шумахер”, обясни световният шампион във Формула 1 Вилньов.

„Приятно е да се гледа представянето на Мик – обясни канадецът пред германското издание Motorsport Total. – Мик редовно побеждава съотборника си. И при това прави доста грешки, но това е нормално. Той е все още новак и кара една от трудните за усвояване коли. Но пък има подкрепата на Ferrari.

„Няма никакво съмнение, че Мик е по-силен от Мазепин и при това се състезава за отбор, който не му оказва никакво напрежение. Шумахер се учи, за него това е идеалната ситуация.

„Нюансът е в това, че не можем да разберем колко е добър Мик спрямо другите пилоти. Да кажем, че Мазепин не е най-добрият пилот. И затова сега е невъзможно да се каже дали наистина Мик е бърз или само изглежда такъв на фона на руснака.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.