22.06.2024

Волф избрал съотборник на Люис, не казва кой е

Снимка: Mercedes

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф потвърди, че тимът вече е решил кой ще партнира на Люис Хамилтън след края на сезон 2021, но отказа да съобщи какво е решението.

Световният шампион наскоро преподписа с Mercedes за още 2 години, но все още няма яснота с кого ще кара в тима – Валтери Ботас или Джордж Ръсел. Все пак, Волф обясни, че ще помогне на този, който не получи мястото в Mercedes да си намери друг тим във Формула 1 и да остане в шампионата.

„Ще видим какво решение ще вземем или вече сме взели, но още няма да го съобщаваме – обясни Волф. – За съжаление, нямам новини по тази тема.

„Не е никак лесно да кажеш на когото и да е, че няма да работите заедно. Това е един от тези разговори, които не ти се иска да започваш. Но на мен работата ми е такава, често ми се налага да водя неприятни разговори, въпреки че това е невероятно сложно.

„Ръсел разполага с всичко необходимо, за да стане световен шампион – допълни Тото. – Трябва много внимателно да му се помага да прогресира и ние направихме точно това. Важното е Ръсел и Ботас да имат бъдеще (в спорта) и ние обсъждаме с тях алтернативни варианти.”

Британската преса от известно време насам открито лобира за смяната на Ботас с Ръсел, но Хамилтън на няколко пъти заяви, че иска Валтери да остане и го нарече „най-добрият съотборник”. От идването на Ботас в Mercedes за сезон 2017 насам, Mercedes и Лис спечелиха всички световни титли при пилотите и конструкторите.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.