15.06.2024

Във Финландия: Ботас няма да остане в Mercedes

Снимка: Mercedes

Валтери Ботас няма да остане в Mercedes след края на настоящия сезон във Формула 1. Това прогнозира Тони Виландер, приятел на последния световен шампион на Ferrari Кими Райконен, двукратен победител в Льо Ман в клас GTE Pro, а в последните години – тв коментатор на Формула 1 за финландския тв канал MTV3.

„Играта за Валтери приключи и разговорите на тази тема му влияят на психиката – обясни Виландер. – Но ако още сега, доста преди края на сезона, от тима официално обявят, че той няма да остане в отбора, това няма да е най-добрият вариант.

„Миналата година още в началото на сезона от Ferrari обявиха, че няма да предложат нов договор на Фетел и след това той се представи откровено слабо.

„Най-важното е, че от Mercedes потвърдиха, че Люис Хамилтън остава, така че бъдещето е осигурено. Затова и посочването на неговия съотборник вече не е толкова спешно.

„Според мен в Mercedes ще заложат на Джордж Ръсел. Не мисля, че той ще се радва да остане за още един сезон в Williams. Джордж е пилот от програмата на Mercedes и ангажирането му може да изчака до края на сезона.”

Виландер също така прогнозира, че новият 2-годишен договор на Люис Хамилтън с Mercedes ще е последният му във Формула 1. А тимът ще използва това време, за да развие следващия си претендент за световната титла, което отново сочи към Ръсел.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Слухове: Ботас няма да остане в Mercedes

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.