26.05.2024

В Австралия: Все още няма решение за старта в Мелбърн

Евентуалното отлагане на Гран при на Австралия (19-21 март) – състезанието, с което трябва да започне новият сезон във Формула 1, успя да развълнува феновете. Основната причина са ограниченията, наложени в Австралия и щата Виктория, за да се намали разпространението на коронавируса и 14-дневната карантина за идващите от други държави, които по изключение са успели да влязат в страната.

Местното издание SpeedCafe потърси за коментар представител на правителството на щата Виктория, като оттам отговориха, че въпросът за провеждането или отлагането на Гран при на Австралия все още се обсъжда, но няма решение и не е коректно да се твърди, че състезанието няма да се проведе.

„Доколкото ми е известно, все още няма решение за отмяна, отлагане или каквито и да е други действия по отношение на Гран при на Австралия – заяви министър Лиза Невил, която отговаря за спешните ситуации и полицията. – В момента активно обсъждаме състезанието през 2021 година и скоро ще стигнем до споразумение с Grand Prix Corporation (организаторът на състезанието в Мелбърн) и Формула 1. Тогава ще има повече информация.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.