22.06.2024

В Германия: Времето на Ботас изтече

Снимка: Mercedes

Състезанието в Баку няма да остане сред най-силните в кариерата на Валтери Ботас, а гласовете за освобождаването му от Mercedes стават все по-силни. С Ботас и Люис Хамилтън тимът спечели всички световни титли при конструкторите от идването на финландеца в отбора, а Люис редовно дава висока оценка на пилотирането на Валтери, особено когато става въпрос за квалификационните им битки.

От миналата година насам британската преса открито лобира за смяната на Ботас с Джордж Ръсел. Но Тото Волф вече заяви, че преговорите за новите договори на Хамилтън и Ботас ще започнат до лятото и едва ако не се разбере с тях, ще търси пилоти извън Mercedes. Люис и Валтери имат контракти до края на 2021, както и Ръсел, но с Williams.

Интересното е, че сега в Германия се отвори втори фронт срещу Валтери. Според много местни медии времето му в Mercedes е изтекло. И в Германия също искат Ръсел да смени финландеца.

„Любовта към Ботас е нещо хубаво, но времето му изтече, време е в колата му да седне Ръсел”, е част от анализа на тв канала RTL за представянето на Валтери в Баку.

„Валтери се представи добре в Монако, но в Баку отново беше зле – допълни бившият пилот във Формула 1 и настоящ анализатор Ралф Шумахер. – Това е огромен проблем за Mercedes в битката за титлата. Той не помага в класирането при конструкторите и не поддържа Хамилтън в състезанията.”

В същото време Волф реагира много по-сдържано на проблемите на Ботас, който цял уикенд се оплакваше, че колата му е твърде бавна и дори оттегли изявлението си, че Ботас има частична вина за абсурдния питстоп в Монако, когато механиците не успяха да свалят една от гумите на колата му и той трябваше да се откаже.

„Трудно е да се повярва колко не му върви на Валтери тази година – обясни Волф. – Вижте какво стана в Монако. Ние определено ще отчетем това, когато избираме пилотите си за догодина.

„Не бях прав в анализа ми на питстопа на Валтери в Монако. Казах, че той е спрял на няколко сантиметра от маркера, но той спря много точно. При този бокс нямаше грешка от страна на Валтери, проблемът беше у нас.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.