12.06.2024

В Mercedes очакват сериозни промени в аеродинамиката

Твърдението, което се повтаря в хода на целия сезон във Формула 1, че догодина няма да има големи промени по болидите, в крайна сметка ще се окаже погрешно. Това е мнението на техническия директор на Mercedes Джеймс Алисън, който смята, че предстоящите ограничения на аеродинамиката във Формула 1 за следващия сезон ще имат важни последствия.

Алисън призна пред списание auto motor und sport, че световните шампиони са сериозни обезпокоени от предстоящите промени на конфигурацията на подовете на колите, като най-общо предстои орязване на пода пред задните колела, като идеята е да се намали притискането.

Според Алисън, във Формула 1 има „параноя, тъй като в момента никой не знае чие решение за догодина ще се окаже най-добро”. И всеки се притеснява, че може да загуби.

Наскоро обаче се появи информация, че точно в Mercedes са успели да неутрализират загубеното притискане от орязването на пода, въпреки че повечето отбори потвърдиха, че не са имали за сериозни изследвания и анализи как точно да бъде преодоляно това ограничение на работата на аеродинамиката.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.