21.06.2024

В Red Bull ще предложат нов договор на Макс

Шефовете на Red Bull планират да предложат нов договор на новия световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен, което ще гарантира бъдещето на пилота в отбора. Настоящият договор на Макс е до края на 2023 година, а веднага, след като спечели титлата той на няколко пъти заяви, че иска да остане завинаги в Red Bull.

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обясни, че в отбора планират да започнат максимално бързо преговори с мениджмънта на Макс, за да е сигурно, че той ще остане в дългосрочен план. Предполага се, че това може да стане още преди края на годината, тъй като Верстапен скоро трябва да посети централата на Red Bull в Залцбург, както и офиса на доктор Марко в Грац.

„Преговорите за удължаване на договора на Макс ще са част от програмата при следващата ни среща с мениджъра му Раймонд Вермюлен – потвърди Марко пред германския сайт Formel1.de. – Ще видим какво ще стане, ще обсъждаме темата и може да стигнем до удължаване.”

Макс вече заяви, че тимът на Red Bull е като семейство за него и няма намерение да гледа към друг отбор.

„Още в обиколката след финала в Абу Даби попитах по радиото дали мога да остана в отбора още 10 или 15 години – заяви на галата на ФИА Верстапен, който получи купата за световната титла от досегашния президент на федерацията Жан Тод. – Щастлив съм в Red Bull, тук не става въпрос само за работата ни във Формула 1, с екипа се забавляваме, интересно ни е. Това е важно, защото не става въпрос само за представянето на пистата, трябва и да се забавляваш докато участваш в състезанията.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.