27.05.2024

В Toro Rosso взеха мерките на Себастиен Буеми

Бившият пилот на Toro Rosso във Формула 1 и бивш световен шампион във Формула Е Себастиен Буеми може да се върне в тима от Фаенца, разкри италианската преса. Тази седмица стана ясно, че швейцарецът е бил в базата на отбора, за да му вземат инженерите мерки за седалка и да пробва кокпита на болида на Force India.

Във втория отбор на Red Bull във Формула 1 отново се отвори поне едно място за пилот, след като стана ясно, че Пиер Гасли ще бъде повишен и ще заеме мястото на Дениъл Рикардо, а оставането на Брендън Хартли за догодина не е сигурно.

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обяви, че списъкът с кандидати да карат в Toro Rosso включва 10 имена, а шефът на първия тим на компанията Кристиан Хорнър обясни, че е възможно завръщането на изгонения преди време Даниил Квят.

Все още обаче от Toro Rosso няма официално съобщение какво ще се случи с избора на пилоти за догодина.

Мнозина във Формула 1 бяха забравили, че Буеми все още се води резервен пилот на отбора, основно заради ангажиментите му с Renault във Формула Е от 4 години насам, както и заради това, че е титуляр на Toyota в световния шампионат за издръжливост. Точно последното е и най-голямата пречка за възобновяване на сътрудничеството между Буеми и тима от Формула 1, който и догодина ще ползва мотори на Honda.

Буеми кара за Toro Rosso от 2009 и 2011 и един от малкото пилоти, напуснали Red Bull, които продължават да поддържат добри отношения с бившия си работодател.

Буеми получи покана да кара за Toro Rosso още миналата година за Гран при на САЩ, когато беше свободна колата на Гасли, но той отказа и в състезанието стартира Квят.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.