15.06.2024

Гран при на Китай остава в неделя

Люис Хамилтън положи усилия, за да забавлява феновете в Шанхай

Отборите и директорът на състезанията във Формула 1 Чарли Уайтинг обсъждаха днес възможността Гран при на Китай да бъде преместена утре, но в крайна сметка се реши, че състезанието остава в неделя.

Лошото време в Шанхай и ниската облачност провалиха двете свободни тренировки днес, като втората изобщо не се проведе, а в първата пилотите имаха възможност да покарат няколко минути.

Проблемът дойде от невъзможността медицинският хеликоптер да кацне в болницата, която обслужва Гран при на Китай. Заради лошото време затвори и летището в Шанхай и на практика всички полети над града бяха спрени.

За неделя обаче се очаква облаците да са по-високо, както и да се появи вятър, който трябва да осигури по-добри условия за полет на хеликоптерите.

Днес на няколко пъти преваля, а пилотите имаха възможност да пробват гумите интермедия и мокрите, като за утре също се очакват по-интензивни превалявания – към края на квалификацията.

За неделя също се очакват превалявания, като те ще са съсредоточени в хода на състезанието.

Докато всички чакаха да започне втората свободна тренировка, пилотите се опитаха да забавляват публиката, като бившият световен шампион Люис Хамилтън дори отиде до централната трибуна, за да раздаде шапки на феновете си.

Шефът на McLaren Зак Браун заяви, че Формула 1 трябва да има резервен план за ситуации като днешната, но не даде повече подробности какво има предвид.

Със сигурност обаче утрешната последна свободна тренировка с продължителност 60 минути ще е крайно недостатъчна на отборите да се подготвят за квалификацията и състезанието в Шанхай – втори кръг от световния шампионат във Формула 1 за 2017 година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.