15.06.2024

Грожан: Renault и McLaren ще дръпнат напред

Грожан прогнозира възход на Renault и McLaren

Пилотът на американския тим във Формула 1 Haas F1 Ромен Грожан прогнозира, че през новия сезон McLaren и Renault ще са най-сериозно прогресиращите тимове и че ще успеят да се излязат напред в битката с другите отбори в средата на класирането.

През 2017 McLaren записа трети пореден слаб сезон с моторите на Honda, но сега ще получава двигатели от Renault, а тимът на френския автомобилен производител е на път най-после да направи сериозна крачка напред, след като ликвидира лошото наследство от времето на Жерар Лопес и записа успехи в развитието на моторите си.

Що се отнася до Haas Грожан заяви, че се надява, че тимът ще може да се бори през новия сезон с клиентските тимове на Mercedes Force India и Williams, които през 2017 водиха битка за 4-ото място в крайното класиране при конструкторите, спечелена от отбора на Вижай Малия.

Haas дебютира във Формула 1 през 2016 година и завърши на 8-о място при конструкторите в първия си сезон, като изпревари Renault, Sauber и Manor. През 2017-а Haas отново остана на 8-о място, този път пред McLaren и Sauber и веднага зад Renault и Toro Rosso.

„McLaren ще са супер силни през 2018 година – прогнозира французинът. – Тимът разполага с огромни ресурси и може би с най-големия завод във Формула 1.

„Моторът на Renault е приличен, имаше проблеми с надеждността, които се решават, а по отношение на мощността не изостава много от двигателите на Mercedes и Ferrari. Отделно от това през миналата година развитието на тима на Renault вървеше добре, въпреки че на моменти беше твърде агресивно, но те успяха да минат пред нас.

„Големият въпрос е какво ще направят Williams и Force India. Надявам се, че ще успеем да се борим с тях. Смятам, че McLaren ще се бори с Red Bull в челото, близо до тях ще е и Renault. После трябва да сме ние.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.