21.05.2024

Даниел Попов дебютира по отсечките на рали „Германия”

В две състезания в рамките на предстоящия уикенд ще участва българският екипаж в Opel Adam Cup Даниел Попов и Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”, Opel Adam). Двамата стартират в петия и шестия кръг от надпреварата, които са в рамките на рали „Германия”, 9-и кръг от световния шампионат.

Марковата надпревара е част от програмата най-голямото германско състезание, а екипажите са изправени пред сериозни предизвикателства.

„Ралито ще е трудно заради това, че етапите са много дълги – заяви Даниел Попов, който днес и утре с Ангел описват отсечките на рали „Германия”. – Досега не сме карали толкова дълги етапи с този автомобил и не знаем как ще се държи в отсечка, която е 20-30 километра.”

Попов прогнозира, че работата с гумите в хода на уикенда ще е един от основните фактори за добро представяне.

„В Opel Adam Cup нямаме право да използваме твърдите сликове на Michelin – допълни Даниел. – Само меките и средно твърдите, което означава, че ако температурите са високи, в дългите отсечки ще трябва да намерим баланс между това да атакуваме и да съхраняваме гумите.”

Досега Даниел и Ангел имат три ралита в популярния германски шампионат, като вече стигнаха до място в Топ 10 – 8-о място в рали „Щермведер Берг” през юни.

„Най-дългата отсечка, която този сезон сме карали в Германия беше 19 километра, а „Панцерплате” е два пъти по-дълга, така че ще е много интересно”, допълни Попов.

Утре българският екипаж минава технически преглед, а стартът на състезанието е в четвъртък.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.