23.06.2024

Даниел Попов: Очаква ни страхотна битка още от старта!

Даниел Попов

Разговаряме с Даниел Попов минути преди да се качи на самолета за Берлин. Пилотът на „Ясен Попов Рейсинг” пътува за Германия за дебюта си в местната Opel Adam Cup, като в петък и събота предстои рали „Заксен” с център Цвикау.

Навигатор на Дани ще е Ангел Башкехайов, а Попов-младши вече записа първите си тестови километри зад волана на новия за него Opel Adam.

„Доволен съм от теста, но знам, че ни предстои истински шок в Германия, тъй като двамата с Ангел за първи път ще караме в сериозно чуждестранно състезание – обясни за autosport.bg Даниел. – Знам, че там всичко ще е различно, донякъде си го представям, но знам, че реалността ще е различна.

Никога не сме карали на отсечки като германските. У нас или в Сърбия, дори и да не познаваш един етап, все си чувал нещо за него, можеш да си представиш топографията му или техническата сложност. В Германия стартираме от нулата.

„Има и още. За първи път ще караме истински скоростен етап на фарове, досега у нас сме участвали само в суперспециални отсечки на фарове, т.е доста по-кратки и обикновено в градски условия, където е доста по-осветено.

„Това не ме притеснява, нито ме плаши, знам, че с Ангел можем да се борим за добро представяне. Имаме опит и скорост, а и не забравяйте, че всички коли в Opel Adam Cup са с еднакви настройки, за да се дадеш шанс за изява на екипажа.

22 екипажа от 12 страни, конкуренцията е сериозна, има пилоти от цял свят – от Естония до Щатите, а вече и от България. Надявам се, че ще сме бързи, няма да имаме проблеми и ще трупаме опит. Защото битката започва от първия километър и ще продължи цял сезон.”

Снимка: Галин Гетов/VIBE Photography

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.