27.05.2024

Дани Сордо остава за още два сезона в Хюндай

Дани Сордо ще кара още два сезона в световния рали шампионат за Hyundai Motorsport, обяви официално тимът днес, броени часове след второто място на испанеца в рали „Германия”.

В битката за втората позиция в асфалтовото състезание Сордо победи съотборника си Тиери Нювил с 0,1 секунда и завърши на 20,3 секунди зад световния шампион Себастиен Ожие.

Сордо се завърна в световния шампионат за рали „Германия”, тъй като му се наложи да пропусне състезанието във Финландия заради катастрофа, която направи по време на тестове преди макадамовия старт. Катастрофата на Дани беше доста тежка и лекарите му забраниха да кара във Финландия заради счупен гръбначен прешлен.

Сордо става вторият пилот на тима с потвърден нов договор, като преди него това направи Хейдън Падън, който през октомври също подписа до края на 2018 година.

Все още не са ясни плановете на Тиери Нювил, както и дали той ще остане в Hyundai, с оглед на постоянно засилващите се слухове, че белгиецът може да премине в Citroen за 2017 година.

„Целта ми е редовно да се боря за победи и подиуми в световния шампионат и мисля, че с Hyundai това може да се случи – обясни Сордо, който е взел точки в 20 от 26-те ралита, в които е карал за Hyundai от 2014 година насам. – За мен Hyundai Motorsport е като семейство, а тази година записваме най-успешния ни сезон в световния шампионат. Знам обаче, че можем да постигнем много повече от това.”

Интересното е, че Сордо е най-опитният пилот на Hyundai, тъй като кара от 10 години в световния рали шампионат, но е единственият пилот на тима, който все още няма победа. Нювил и Падън вече успяха да направят това.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.